De vierde stap is het gouden pad volgen

Als uniek wezen ga ik mijn eigen weg. Ik zie veel mensen worstelen met het feit dat ze uniek zijn maar niet de ervaringen, kennis en kunde hebben om de stap te maken. De reeks van artikelen “De weg van een uniek wezen” schrijf ik om begrijpelijk te maken wat uniek zijn betekend en bruikbare informatie te geven.

Onze natuurgeneeskundige praktijk is een plek waar dagelijks ondersteuning wordt gegeven in het terugkomen tot zichzelf en het ontwikkelen tot een gebalanceerd en krachtig individu.

Een gezond en lang leven…

De weg die je aflegt in je leven, bepaald door je levensdoel, is je gouden pad. Het gouden pad bewandelen en begrijpen van je levensdoel behoudt noodzakelijke levensenergie. Doordat je levensenergie langzaam afneemt en je niet uitput heb je een lang en gezond leven.  Als uniek wezen neem je de uitdaging aan om op je gouden pad te blijven. Dit betekend je pad blijven volgen ongeacht wat er gebeurd.

Hoofd…

Ons hoofd is gemaakt om gebeurtenissen met een impact te onthouden. We herkennen de situatie opnieuw, krijgen alarm en kunnen ons beschermen. Door weinig naar jezelf luisteren worden de signalen van het hoofd gemist of onderdrukt. Door onnodig veel alarm te veroorzaken krijg je ongewenst veel spanning. Als uniek wezen is het belangrijk om de impact van opgeslagen gebeurtenissen te verlagen tot minimaal en los te laten waar je niets mee kunt. Het klinkt simpel maar het is verre van dat.

Geen stilte…
Een veel gestelde vraag in onze praktijk en tijdens workshops is: hoe krijg ik mijn hoofd stil? Mijn antwoord is dat stilte in je hoofd geen goed signaal is.
Het begrijpen en juist interpreteren van je gedachten, emoties en gevoelens is belangrijk. Stil zal echt niet gebeuren, rust en balans wel!
Is er toch complete stilte? Dan is er vaak een vorm van onderdrukken door trauma, energieblokkade of ben je onder invloed van negatieve energie.

Voorkomen…
Een belangrijke stap is  ‘sleur doorbreken’ en weten ‘waarom’. Dagelijkse activiteiten, het reageren op andere mensen en het aanwezig zijn op plekken die niet goed voelen zetten de alarmfunctie in ons hoofd aan. Ik zeg niet dat je iets niet moet doen, begrijp waarom het alarm aan gaat. Start met kleine veranderingen zodat de alarmfunctie rustiger wordt.

Afstand tussen jezelf en wat je doet/wie je wilt zijn geeft een onbalans in Yin en Yang. dit kost energie of geeft energieblokkades. Veel volwassenen zien geen noodzaak om aan de gang te gaan met mentale uitdagingen, emotionele achtbanen, onbalans en onverwerkte emoties. Uitstellen is de voorbode voor fysieke en mentale ziekte.

Het recyclen van emoties/gebeurtenissen is nodig anders blijft de emotie zitten en gaat dit ten koste van het lichaam. Hoe langer je wacht met het afhandelen hoe meer het in je energie en gezondheid gaat zitten. Het herbeleven van emotie is het behouden van de emotie. Het op afstand analyseren van je emotie is het verwerken van de emotie. Loslaten is hier weer het toverwoord.

Vaak vragen mensen mij hoe ik dingen kan zien. Het gouden pad kan ik aflezen aan de kenmerken van de oren, neus en aangezicht. Bij een Reading krijg ik informatie over je pad. Veel sessies omtrent het gouden pad laten zien dat de kindertijd een belangrijke rol speelt. Het eigen pad bewandelen is vaak wel durven.

Wanneer ga je nadenken over je gouden pad? Vanuit kind maakt je transitie naar tiener, hier is het lastig en onzinnig om te werken aan verwerking, energie en balans. Pas bij volwassenen komt het besef van ziekte, lengte van leven, kwaliteit van leven, wat er in het hoofd gebeurd. Iedere levensfase heeft uitdagingen.

Hoe eerder je aan jezelf werkt, hoe beter je de nieuwe levensfase in gaat.
Wie ben ik? Waarom ben ik er? Ben ik gelukkig?

Wanneer je de dop van de fles draait (oude emotie verwerkt), komt er nieuwe energie vrij die waardevol is voor de toekomst.