De derde stap is terug naar het voelen

Als uniek wezen ga ik mijn eigen weg. Ik zie veel mensen worstelen met het feit dat ze uniek zijn maar niet de ervaringen, kennis en kunde hebben om de stap te maken. De reeks van artikelen “De weg van een uniek wezen” schrijf ik om begrijpelijk te maken wat uniek zijn betekend en bruikbare informatie te geven.

Onze natuurgeneeskundige praktijk is een plek waar dagelijks ondersteuning wordt gegeven in het terugkomen tot zichzelf en het ontwikkelen tot een gebalanceerd en krachtig individu.

Gevoel

In de loop van ons leven raken we het vertrouwen kwijt op iets wat we vanaf geboorte hebben gehad; het onderbuikgevoel. We leren in onze omgeving rationeel te denken; altijd een waarom en hoe willen krijgen. Je hoort dan bijna nooit meer “het is mijn gevoel”. Waarom raken we ons vertrouwen kwijt, of is het gewoon onhandigheid waardoor we de verbinding kwijt raken?

Je levensfase…

Als uniek wezen heb je afhankelijk van je geslacht en – een moeilijk begrip – spirituele groei een levensfase. Deze levensfase is een periode van vijf tot tien jaar waarin er onderwerpen actief zijn en een manier van leven ontstaat. Deze levensfase leert je iets, of als je niet luistert, leert het je niets. Mijn ervaring is dat de levensfasen bij vrouwen sneller gaan dan bij mannen. Ik neem aan dat het te maken heeft met rollen die wij vanuit het verleden hadden toen het leven een stuk korter was. Ik ben blij dat ieder mensen een standaard start heeft met zeven fasen vanaf verwekking tot en met puber.

In een levensfase gebeurt er fysiek, mentaal en spiritueel heel veel. Dit is nodig, als je er niet bewust van bent, kan het je veel uitdagingen geven. Iedere fase eist verbinding met lichaam en hoofd.

Verbinding…

Zoals in het vorige deel geschreven is onze onderbuik een belangrijke raadgever en actuele ‘nu’ sensor. Op verschillende momenten hebben we echter een hekel aan onze (onder)buik. Nu komen vaak de vragen: waarom?? waarom is de verbinding zo belangrijk?? is mijn buik dan belangrijk??

Ik hou het simpel: wanneer het hoofd niet met het lichaam kan verbinden, gaat het lichaam op ‘afstand’ en krijg je symptomen zoals opstandigheid, ziekte of fysieke onwil. Gedurende dit stadium ontstaat er in het hoofd de volgende fase en wordt onwil erger. Er komt weerstand in het hoofd omdat het lichaam niet wil. Maar waar zit de wil… die niet wil? In het hoofd!

Vertrouwen om te voelen…

Vertrouw op je eigen onderbuik, dat kan echt! Je lichaam kan in het gevoel een “ja” of “nee” geven, echt waar. Probeer het maar eens. Stel je zelf eens een vraag waarop je het antwoord weet en waarbij het antwoord een “ja” of “nee” kan zijn. Voel eens een ja of nee. Niet één keer maarr twintig keer, ontdek en bouw ervaring op. Je kunt dan zo snel antwoord voelen op vragen, situaties en beslissingen. Zo snel kan je hoofd niet rationeel rekenen. Mijn advies bij te weinig vertrouwen of geen verbinding is om een chakratherapie te doen. Op deze manier heb ik al veel mensen laten verbinden en laten groeien.

Samenwerking is pré…

De samenwerking van je lichaam en hoofd is een  pré. Ga nu niet alleen focussen op je lichaam of op je hoofd. Creëer een eigen superteam dat samenwerkt. En geef het de tijd, want ongeduld en geen verbinding in je superteam, is een rem.

Lukt het niet om zelf de eerste of latere stappen te nemen is het raadzaam om een Energy Healer of coach te vragen. Belangrijk is hierbij dat het goed voelt en dat de persoon die je kiest, kundig is. Vraag hem of haar gerust naar de intentie waarom ze mensen helpen. Je onderbuik zal aangeven of het klopt.