De tweede stap is terug naar het begin

Als uniek wezen ga ik mijn eigen weg. Ik zie veel mensen worstelen met het feit dat ze uniek zijn maar niet de ervaringen, kennis en kunde hebben om de stap te maken. De reeks van artikelen “De weg van een uniek wezen” schrijf ik om begrijpelijk te maken wat uniek zijn betekend en bruikbare informatie te geven.

Onze natuurgeneeskundige praktijk is een plek waar dagelijks ondersteuning wordt gegeven in het terug komen tot zichzelf en het ontwikkelen tot een gebalanceerd en krachtig individu.

Vertrouwen is de sleutel tot het begin

We vertrouwen dagelijks op informatie in de vorm van ervaringen in combinatie van emoties of verhalen van anderen die we zelf inkleuren. De details zijn vluchtig, veranderen, verdwijnen of ontstaan door de tijd heen. De betrouwbare informatie  is te vinden in je hart en ziel. Diep in ons weten we ons levensdoel en weten we welke beslissingen en stappen nodig zijn. Alleen wanneer je dichter bij je zelf komt krijg je toegang tot die informatie.

Stilte…

Bij communicatie geldt dat iedereen stil is terwijl éen wat verteld. Krijgen we tegelijkertijd meer informatie krijgen we ruis, dominantie en is filteren van informatie een uitdaging. Laten we vaak de verkeerde aan het woord? Je hoofd is altijd druk, daarvoor is het ook gemaakt.

Uniek zijn betekend vertrouwen op je verbinding met je hart en ziel. Alleen als het stil is hoor je geluiden die op de achtergrond aanwezig zijn. Stilte en leegte geven ruimte om focus te houden en te vertrouwen op aanwijzingen en informatie die je vanuit je hart en ziel krijgt.

Leegte…

Leegte is een onduidelijk begrip. Ik hoor mensen zeggen dat ze het hoofd niet leeg krijgen. Dit is ook maar goed, anders zou je ‘uit’ staan. Leegte is rust vinden in je hoofd zodat je dieper in jezelf en dichter bij je gevoel komt. Het streven is niet om je hoofd stil te krijgen maar de communicatie op orde te krijgen. Als het hoofd aan het woord is, is je onderbuikgevoel stil. Wanneer je richting onderbuik gaat, wil het hoofd weer aan het werk. Het hoofd heeft de functie om druk te zijn met het verleden en de toekomst, het is onze rekenmachine. Onze onderbuik is een belangrijke raadgever en actuele ‘nu’ sensor.

Vertrouwen om te leren…

Vertrouw op je eigen weg, dat kan echt! Iedereen heeft een eigen weg en doel. Het doel komt steeds dichter bij en je verplaatst je op een lange weg. Soms maak je een ‘verkeerde’ afslag en kom je van je weg af om te leren. Daarna maak je een zachte bocht of draai je om als een blad aan de boom en ga je terug op je weg. Zoals op de snelweg moet je wel even invoegen zonder dat je anderen op je weg raakt. Een ideale plek om in te voegen kan fijn zijn.

Eerste hulp bij leegte…

Je kunt nu zelf de stappen nemen om de leegte te ervaren. Leegte is niet iets wat je hoofd wil, wees hiervan bewust. Stel je vandaag eens een vraag waar je al een ja of nee op kunt krijgen. Laat je lichaam antwoord geven en voel hoe je de ja of nee ervaart. Stel je daarna eens een vraag waar je graag antwoord op wilt en voel je onderbuik, voel je lichaam, voel emotie. Laat je lichaam reageren.

Lukt het niet om zelf de eerste of latere stappen te nemen is het raadzaam om een Energy Healer of coach te vragen. Belangrijk is hierbij dat het goed voelt en dat de persoon die je kiest kundig is. Vraag hem of haar gerust naar de intentie waarom ze mensen helpen. Je onderbuik zal aangeven of het klopt.