Het begint allemaal hier…

Als uniek wezen ga ik mijn eigen weg. Ik zie veel mensen worstelen met het feit dat ze uniek zijn maar niet de ervaringen, kennis en kunde hebben om de stap te maken. De reeks van artikelen “De weg van een uniek wezen” schrijf ik om begrijpelijk te maken wat uniek zijn betekend en bruikbare informatie te geven.

Onze natuurgeneeskundige praktijk is een plek waar dagelijks ondersteuning wordt gegeven in het terug komen tot zichzelf en het ontwikkelen tot een gebalanceerd en krachtig individu.

Niet bijzonder maar heel gewoon…

Uniek zijn is niet bijzonder maar heel gewoon. Bij je geboorte heb je al een levensdoel. Je levensdoel is een balans van voorgenomen leerdoelen en voorhanden ervaringen. Wij krijgen in het leven kansen in de vorm van uitdagingen en mogelijkheden waardoor we kunnen groeien en het leven in balans krijgt.

Van jong…

Op jonge leeftijd ben je dicht bij ‘jezelf’ en heb je een poort naar het universum. Als kind worden we onbewust geduwd richting het levensdoel. Zonder ego en daarbij energetisch dicht bij je ziel.

Uniek zijn betekend onbewust en bewust zonder twijfel weten dat je onderdeel bent van het universum en een eigen doel hebt. Er is geen drang naar feiten of bewijs, het is gewoon. Stap één is je levensdoel ontdekken en behouden.

Naar ouder…

Wanneer je ouder wordt ga je meer nadenken en zoek je een plek in je (sociale) omgeving. Wanneer het nodig is gaat de poort naar het universum dicht als bescherming voor jezelf. Op basis van informatie van andere mensen geef je het leven vorm. Het onderbuikgevoel wordt minder, verbinding met je ziel wordt minder en de feiten van anderen en jezelf worden waarheid. Dit is één van de momenten waarbij je onderdeel wordt van een groep mensen, een rol inneemt en een stuk uniek wezen verliest.

Normen en waarden…

Normen en waarden zijn belangrijk, ze geven houvast. Echter kunnen normen en waarden ook beperken en terughouden wanneer je ze te streng toepast. Neem ruimte om te ontwikkelen als uniek wezen. Begrijp dat fouten, kansen en risico’s je helpen groeien en ruimte geven om je doel te blijven volgen. Wanneer je mee gaat in de stroming van anderen, mis je eigen fouten, kansen en risico’s. Ondanks dat het goed voelt krijg je minder energie en ben je druk met het gevoel van doelloos zijn.

Signalen op de weg..

Er zijn regelmatig momenten in je leven dat je signalen krijgt die je (on)bewust sturen om de juiste weg af te leggen in je leven. Negeer je de signalen of herken je ze niet dan heeft dat invloed op je balans in je leven. Gevolgen zijn emotionele uitdagingen, fysieke klachten en gemiste (sociale) groei.

One small step..

De eerste stap is het erkennen dat je uniek bent, verbinding hebt met het universum en dat je mag leren in je leven.  Uniek zijn is het begrijpen van je levensdoel. Verbinding met het universum komt vanuit je hart met liefde. Leren in je leven door je door te ontdekken en door te voelen.

Het lijkt mij fantastisch om gewoon bij jezelf te blijven, toch??

Een heerlijke vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Vooral de vraag ’toch?’.  Het grote voordeel van erkennen dat je een uniek wezen bent is dat je beter in je energie zit en emotioneel in balans komt. Door te erkennen wat je wel kunt, niet kunt, wel denkt, niet denkt, wel durft, niet durft kom je achter je doel en je startpunt. Maar of dit werkelijk fantastisch is? Het meest fantastisch is dat je waardevolle dingen uit je leven haalt die daarop volgende wel een fantastisch gevoel geven. Echter zijn waardevolle dingen zowel negatief als positief.

Positieve energie, vruchtbare energie..

Wat we nooit moeten vergeten is dat positieve energie de meest vruchtbare energie is die bestaat. Vruchtbaar in de vorm van ontwikkeling, balanseren, groei en mogelijkheid tot ontdekken.

Eerste hulp bij ongeduld…

Je kunt nu zelf de stappen nemen om op de juiste weg te komen. Echter hebben we veel ongeduld en willen we zeker weten dat het goed komt. Om te starten is het juist nodig om geduldig terug te gaan naar weg, kleine stapjes! Tevens weet je niets zeker, maar je onderbuik heeft gelijk. Bevestiging krijg je vanzelf als je het vraagt.

Lukt het niet om zelf de eerste of latere stappen te nemen is het raadzaam om een Energy Healer of coach te vragen. Belangrijk is hierbij dat het goed voelt en dat de persoon die je kiest kundig is. Vraag hem of haar gerust naar de intentie waarom ze mensen helpen. Je onderbuik zal aangeven of het klopt.